- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
En paj jag hittade på efter att ha läst en bok där huvudkaraktären åt Kyckling gryta under pajtäcke.
Instruktioner
- Börja med att göra paj degen i en matberedare
eller för hand och låt den sedan vila i kylen i ca 30 min.
- Hacka lök och riv morötterna grovt på ett rivjärn.
- Häll rapsolja i en het gjutjärnsgryta och lägg i lök och morötter, pressa över vitlöken rör om lite då och då.
- När löken blivit mjuk lägger du i kycklingen , strimlad eller tärnad spelar ingen roll samt grönsaksfonden.
- Rör om med jämna mellanrum tills kycklingen är genomstekt.
- När kycklingen är klar häller du i crème fraichen och låter alltihop puttra ihop i ca 10 min.
- Klä en paj form med avtagbar kant med 2/3 av pajdegen.
Resten av pajdegen kavlar du ut och skär i strimlor för att sen lägga över fyllningen.
- Häll i fyllningen och lägg på resten av pajdegen.
- Grädda i 200° på 3:dje falsen i ca 30 min.
Täck med folie om degen får för mycket färg innan tiden är slut.
Publicerat den
19 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar