Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

En paj jag hittade på efter att ha läst en bok där huvudkaraktären åt Kyckling gryta under pajtäcke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra paj degen i en matberedare eller för hand och låt den sedan vila i kylen i ca 30 min.
  2. Hacka lök och riv morötterna grovt på ett rivjärn.
  3. Häll rapsolja i en het gjutjärnsgryta och lägg i lök och morötter, pressa över vitlöken rör om lite då och då.
  4. När löken blivit mjuk lägger du i kycklingen , strimlad eller tärnad spelar ingen roll samt grönsaksfonden.
  5. Rör om med jämna mellanrum tills kycklingen är genomstekt.
  6. När kycklingen är klar häller du i crème fraichen och låter alltihop puttra ihop i ca 10 min.
  7. Klä en paj form med avtagbar kant med 2/3 av pajdegen. Resten av pajdegen kavlar du ut och skär i strimlor för att sen lägga över fyllningen.
  8. Häll i fyllningen och lägg på resten av pajdegen.
  9. Grädda i 200° på 3:dje falsen i ca 30 min. Täck med folie om degen får för mycket färg innan tiden är slut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.