Överraska familjen med denna annorlunda fiskrätt. Servera saftiga svärdfiskkotletter med en delikat ört- och vinsås.
Instruktioner
- Lägg svärdfiskkotletterna i en grund skål och droppa citronsaften över. Vänd kotletterna och se till så att de täcks ordentligt. Täck över med plastfolie och ställ in i kylen i 30 minuter.
- Sätt på ugnens grill. Placera svärdfiskkotletterna på en plåt eller ett galler täckt med aluminiumfolie.
- Grilla kotletterna 10 cm från värmen ca 5 minuter på varje sida tills fiskens kött är genomskinligt och delar sig lätt. Naturligtvis kan du även grilla på utegrillen.
- Tillaga såsen medan fisken grillas. Hetta upp vinet och matfettet i en grund kastrull. Vispa ner citronsaft, timjan, rosmarin, persilja, peppar och rivet citronskal. Sjud upp. Lägg upp svärdfiskkotletterna på tallrikar och droppa över såsen. Garnera med rosmarinkvistar och servera genast.
Publicerat den
26 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar