Detta goda och lättbakade bakpulverbröd är smaksatt med vårlök och färska champinjoner. Det har en läcker yta av parmesanost.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Sikta ner vetemjöl i en matberedare eller bunke och blanda ner grahamsmjöl, bakpulver och salt. Tillsätt persiljan.
- Skölj och strimla vårlöken, ansa och hacka champinjonerna fint. Skala och pressa vitlöken.
- Hetta upp oljan. Låt vårlöken och vitlöken fräsa i 1 minut. Tillsätt champinjonerna och låt fräsa ytterligare 2 minuter under omrörning. Låt svalna.
- Blanda svamp- och lökfräset först med ägget och sedan med lättfilen. Häll blandningen i mjölet och arbeta samman till en fast men något fuktig deg.
- Ta upp degen på mjölad bakbänk och platta ut den till en ca 15 cm stor, rund kaka. Lägg kakan på plåten och skåra den i 8 delar. Pensla med mjöl och strö över solrosfrön och parmesanost. Grädda i 25-30 minuter. Servera.
Publicerat den
30 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar