En paj med kantareller eller annan svamp som passar på buffén eller som ensamrätt
Instruktioner
- Ugn 200 °
- Hacka ihop grahamsmjöl, vetemjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Kavla ut och lägg i en form, 23 centimeter i diameter. Nagga och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda i ugn, 10 minuter.
- Rensa, dela och fräs svamp och hackad lök i smör tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar och lägg i pajskalet.
- Skiva zucchinin och stek i smör. Lägg ovanpå svampen och strö på ost.
- Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt, peppar och timjan och häll i pajskalet.
Grädda i cirka 30 minuter tills äggstanningen stelnat.
- Lycka till!
Publicerat den
1 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar