Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svamp- och zucchinipaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En paj med kantareller eller annan svamp som passar på buffén eller som ensamrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 °
  2. Hacka ihop grahamsmjöl, vetemjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Kavla ut och lägg i en form, 23 centimeter i diameter. Nagga och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda i ugn, 10 minuter.
  4. Rensa, dela och fräs svamp och hackad lök i smör tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar och lägg i pajskalet.
  5. Skiva zucchinin och stek i smör. Lägg ovanpå svampen och strö på ost.
  6. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt, peppar och timjan och häll i pajskalet. Grädda i cirka 30 minuter tills äggstanningen stelnat.
  7. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.