Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampburgare

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En allt-i-ett burgare som smakar helt ljuvligt tillsammans med den läckra chipotledippen som är gjord på cashewnötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa champinjonerna, ta bort foten och hacka hattarna grovt. Fräs svamp, hackad gul lök och vitlök i olivolja på medelhög värme 5-8 minuter. Tillsätt tamari, rör om och låt svalna.
  2. Kör valnötter och persilja till ett grovt kross i en matberedare. Tillsätt svampfräset, bönor och råris. Lägg i salt och cayennepeppar. Kör med pulsknappen så att det blandas. Skrapa ner det som fastnar på sidorna. Kyl smeten i minst 1 timme.
  3. Forma sedan till 6 bollar och platta ut dem till burgare. Värm ugnen till 175 grader. Lägg burgarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Vänd efter halva tiden.
  4. Gör under tiden chipotledippen. Mixa cashewnötterna med skalad och skivad vitlöksklyfta, vatten, pressad citron, näringsjäst, chipotle eller paprikapulver och havssalt.
  5. Servera burgarna i salladsblad med groddar, picklad rödlök och chipotledipp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.