En allt-i-ett burgare som smakar helt ljuvligt tillsammans med den läckra chipotledippen som är gjord på cashewnötter.
Instruktioner
- Putsa champinjonerna, ta bort foten och hacka hattarna grovt. Fräs svamp, hackad gul lök och vitlök i olivolja på medelhög värme 5-8 minuter. Tillsätt tamari, rör om och låt svalna.
- Kör valnötter och persilja till ett grovt kross i en matberedare. Tillsätt svampfräset, bönor och råris. Lägg i salt och cayennepeppar. Kör med pulsknappen så att det blandas. Skrapa ner det som fastnar på sidorna. Kyl smeten i minst 1 timme.
- Forma sedan till 6 bollar och platta ut dem till burgare. Värm ugnen till 175 grader. Lägg burgarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Vänd efter halva tiden.
- Gör under tiden chipotledippen. Mixa cashewnötterna med skalad och skivad vitlöksklyfta, vatten, pressad citron, näringsjäst, chipotle eller paprikapulver och havssalt.
- Servera burgarna i salladsblad med groddar, picklad rödlök och chipotledipp.
Publicerat den
23 augusti 2014
Liknande recept
Skriv kommentar