Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampfylld aubergine

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En dröm för svampälskaren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela auberginerna. Gröp ur dem och grovhacka köttet.
  3. Lägg skalhalvorna på ett ugnssäkert fat och ställ in dem i mitten av ugnen 8-10 min.
  4. Skiva champinjonerna. Skala och hacka löken. Grovhacka persiljan.
  5. Fräs svamp och lök i smör och rapsolja tills all vätska kokat bort. Tillsätt aubergineköttet och fräs alltsamman tills det fått färg.
  6. Ta pannan från värmen. Rör ner persilja, 1 1/2 dl ost, salt och peppar.
  7. Fyll röran i skalhalvorna. Strö över resten av osten.
  8. Gratinera i mitten av ugnen tills osten fått färg 10-12 min.
  9. Servera med mezeyoghurt och bulgur eller ris.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Vegankristin 19 januari 2009

    Det blev kanongott! Men eftersom jag helst äter veganskt uteslöt jag osten och rörde i stället i lite havregrädde i fyllningen. Och bra blev det!

  • aisylo 8 augusti 2011

    Det blev godare än jag trodde, eftersom jag aldrig har gillat aubergine innan. Jag är vegan så jag bytte ut osten mot sojaost och stekte i mjölkfritt margarin, och det funkade precis lika bra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.