Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampfyllda minikrustader

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Karljohansvamp är aldrig fel. Egen blandsvamp, portabello eller skogchampinjoner frå kyldisken är andra alternativ till fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka lök, vitlök, selleri, svamp och äpple. Fräs lök och vitlök i smör ett par minuter. Tillsätt selleri och svamp. Fräs ett par minuter till under omrörning. Rör i äpplet.
  2. Tillsätt grädde, sherry och vin. Koka ihop på svag värme, tills den mesta vätskan dunstat. Rör om då och då. Smaka av med salt. Låt svalna.
  3. Hit kan du förbereda.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. För dela fyllningen i krustaderna strax före servering och värm i mitten av ugnen 3-4 minuter. Garnera med strimlade sockerärter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.