Toppengott! Oxrulader är en svensk klassiker! Här med champinjonfyllning.
Instruktioner
- Ansa och finhacka champinjonerna och skala och hacka löken fint. Fräs champinjoner och lök i smör.
- Vispa upp ägget i en skål och blanda ner ströbröd, champinjoner, lök, salt och peppar. Arbeta ihop till en massa.
- Fördela fyllningen på köttskivorna, rulla ihop dem och bind om med garn eller stick in en tandpetare.
Bryn ruladerna runt om, krydda med salt och peppar och lägg över dem i en gryta. Pudra över mjölet, häll på buljong och grädde och tillsätt soja, salt och peppar. Koka upp och koka sakta under lock tills köttet är mört ca 45 minuter.
- Ta bort snöret eller tandpetarna från köttet och servera ruladerna med kokta grönsaker.
Vi valde blomkål, brysselkål och morötter.
- Kokt potatis eller ris passar bra till.
Publicerat den
2 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar