En vacker och smakrik allt i-ett rätt som är festfin att bjuda på. Använd valfri svamp i stuvningen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
Putsa köttet, salta och peppra och bryn runt om i smör i en stekpanna. Lägg över i en ugnsform och stek vidare i ugnen ca 18 minuter.
Koka under tiden ris enligt anvisning på förpackningen. Häll i saffran i risvattnet.
Dela svampen i bitar. Fräs i kastrull tills den mesta vätskan kokat in. Tillsätt smör och låt fräsa 5-10 minuter. (ta undan några fina svampbitar till garnering)
Rör ner mjöl, späd med mjölk och grädde, rör hela tiden. Låt koka på svag värme 8-10 minuter. Smaka av med kryddor. Tillsätt lite soja för att ge stuvningen färg och rör ner finhackad persilja.
Lägg det kokta riset i en smord ugnsform. Skär köttet i skivor och lägg i en rad på risbädden. Häll över 3/4 av stuvningen. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen 8-10 minuter.
- Garnera med stekt svamp och kryddgrönt och servera den resterande såsen bredvid.
Publicerat den
4 januari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar