Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampgratinerad fläskfilé med saffransris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En vacker och smakrik allt i-ett rätt som är festfin att bjuda på. Använd valfri svamp i stuvningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Putsa köttet, salta och peppra och bryn runt om i smör i en stekpanna. Lägg över i en ugnsform och stek vidare i ugnen ca 18 minuter. Koka under tiden ris enligt anvisning på förpackningen. Häll i saffran i risvattnet. Dela svampen i bitar. Fräs i kastrull tills den mesta vätskan kokat in. Tillsätt smör och låt fräsa 5-10 minuter. (ta undan några fina svampbitar till garnering) Rör ner mjöl, späd med mjölk och grädde, rör hela tiden. Låt koka på svag värme 8-10 minuter. Smaka av med kryddor. Tillsätt lite soja för att ge stuvningen färg och rör ner finhackad persilja. Lägg det kokta riset i en smord ugnsform. Skär köttet i skivor och lägg i en rad på risbädden. Häll över 3/4 av stuvningen. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen 8-10 minuter.
  2. Garnera med stekt svamp och kryddgrönt och servera den resterande såsen bredvid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.