Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampgratinerad fläskfilè

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

God festrätt med filè, spritsat potatismos och svamp i en och samma form.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Potatismos: Skala och dela potatisen i bitar. koka den mjuk i lätt saltat vatten. Mosa potatisen, tillsätt smör och äggula.Smaka av med salt och peppar
  2. Putsa filen. Stek den hel runt om i en stekpanna med smör ca 20 min så den blir nästan genomstekt. Salta och peppra. Ta upp filèn och lägg den på en skärbräda
  3. Stuvning: Skiva svampen och stek den i smör. Pudra över mjöl och blanda. Tillsätt grädde, vatten, kalvfond och soja. Låt stuvningen sjuda 5 min. Smaka av med salt och peppar
  4. Skär filen i skivor lägg dem på ett ugnsfast form. Spritsa moset runt kanten. Bred stuvningen på filèn och strö över osten. Gratinera ca 10 min i 225 grader. Strö över persiljan. Servera gärna med kokt broccoli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.