- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
God festrätt med filè, spritsat potatismos och svamp i en och samma form.
Instruktioner
- Potatismos:
Skala och dela potatisen i bitar.
koka den mjuk i lätt saltat vatten. Mosa potatisen, tillsätt smör och äggula.Smaka av med salt och peppar
- Putsa filen. Stek den hel runt om i en stekpanna med smör ca 20 min så den blir nästan genomstekt. Salta och peppra.
Ta upp filèn och lägg den på en skärbräda
- Stuvning:
Skiva svampen och stek den i smör. Pudra över mjöl och blanda. Tillsätt grädde, vatten, kalvfond och soja. Låt stuvningen sjuda 5 min. Smaka av med salt och peppar
- Skär filen i skivor lägg dem på ett ugnsfast form. Spritsa moset runt kanten. Bred stuvningen på filèn och strö över osten. Gratinera ca 10 min i 225 grader.
Strö över persiljan. Servera gärna med kokt broccoli.
Publicerat den
29 november 2013
Liknande recept
Skriv kommentar