Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampgratinerad karré med haricots verts

(2 kommentarer)  
Svampgratinerad karré med haricots verts Svampgratinerad karré med haricots verts Svampgratinerad karré med haricots verts
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Karré med gräddig svampsås smakar alltid ljuvligt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º. Koka bönorna mjuka i lättsaltat vatten, ca 4 minuter. Häll bort vattnet och lägg bönorna i en bunke. Skär löken och rucolasalladen tunt, dela cocktailtomaterna och blanda med citronskalet och bönorna. Blanda i olja, salt och peppar.
  2. Skiva svampen och stek i lite smör någon minut. Häll på gräddmjölk och låt koka in ca 5 minuter. Red ev. av med lite maizenamjöl utrört i lite vatten. Blanda ner parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
  3. Stek karréskivorna i en klick smör i ca 3 minuter på var sida, tills de är genomstekta. Lägg över i en ugnssäker form och häll svampsåsen över.
  4. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter. Servera med haricots verts-salladen och kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • anluk 12 december 2010

    Oj så gott och oj så enkelt. Hade hasselbackspotatis till vilket inte alls var dumt. Salladen var ju gudomlig, kommer göras ofta här hemma. Tack Ulla för ett superrecept.

  • hasse16 5 januari 2011

    kanon gott & enkelt salladen var super :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.