Karré med gräddig svampsås smakar alltid ljuvligt gott.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225º.
Koka bönorna mjuka i lättsaltat vatten, ca 4 minuter. Häll bort vattnet och lägg bönorna i en bunke. Skär löken och rucolasalladen tunt, dela cocktailtomaterna och blanda med citronskalet och bönorna. Blanda i olja, salt och peppar.
- Skiva svampen och stek i lite smör någon minut. Häll på gräddmjölk och låt koka in ca 5 minuter. Red ev. av med lite maizenamjöl utrört i lite vatten. Blanda ner parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
- Stek karréskivorna i en klick smör i ca 3 minuter på var sida, tills de är genomstekta. Lägg över i en ugnssäker form och häll svampsåsen över.
- Gratinera i ugnen i ca 10 minuter. Servera med haricots verts-salladen och kokt potatis.
Publicerat den
9 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Oj så gott och oj så enkelt. Hade hasselbackspotatis till vilket inte alls var dumt. Salladen var ju gudomlig, kommer göras ofta här hemma. Tack Ulla för ett superrecept.
kanon gott & enkelt salladen var super :)