Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampizza med bacon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hemlagad pizza med hjälp av färdig pizzadeg - såklart kan du använda din favoritpizzadeg om du vill!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Sätt plåten med baconskivorna i kall ugn – och sätt ugnen på 225° låt baconskivorna steka i ca 15 min - stek i mitten av ugnen tills baconskivorna är gyllene och frasiga.
  2. Lägg de stekta baconskivor på hushållspapper och låt dem rinna av. Dela dem sedan i små bitar.
  3. Sätt tillbaka bakplåten i ugnen. Hacka de soltorkade tomaterna fint, lägg dem i en liten skål och häll kokande vatten över. Låt tomaterna dra i vattnet i ca 2 min.
  4. Låt smöret bli varmt i en kastrull med hög värme, men utan att bryna. Fräs lök och vitlök ca 1 ½ min och tillsätt salt.
  5. Töm av vattnet från tomaterna. Rör ner tomaterna i lökblandningen.
  6. Placera pizza degen på ett bakplåtspapper. Fördela lökblandingen på pizzabottnen.
  7. Stek svampen i stekpannan på hög värme under omrörning i ca.5 min. Eller tills svampen är torr. Salta och peppra.
  8. Fördela svampen på pizzabottnen och strö över stekt bacon och ost.
  9. Ta ut den varma ugnsplåten från ugnen. Lägg pizzan på bakplåtspappret och lägg sedan alltihop på den heta ugnsplåten. Grädda pizzan i mitten av ugnen tills osten är gyllene.
  10. Servera salladen bredvid - eller på svamppizzan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.