Den här rätten döljer mycket gott under sitt omelettäcke.
Vegetariskt.
Instruktioner
- Rensa svampen, ta bort de hårda fötterna, skär hattarna i halvor. Ansa salladslöken skölj och skär på snedden i 1 cm tjocka bitar. Skala och hacka vitlöken. Skölj tomaten, skär den i hälften, kärna ur och ta bort stjälkfästet. Skär i tärningar.
- Skölj persiljan och skaka av vattnet, knipsa av bladen och hacka smått. Sätt ugnen på 180 grader.
- Smörj två små gratängformar med lite smör. Hetta upp resten av smöret i en stekpanna, bryn svampen i ca 3 minuter. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med 1 minut. Salta och peppra frikostigt och fördela svampen i formarna. Strö över persilja och tomattärningar.
- Dela äggen. Rör ihop gulorna med 1 msk vatten, sesamolja, salt och peppar. Vispa äggvitorna halvstyva, vispa sedan ner äggvitan i äggulan. Häll äggskummet över svampen.
- Ställ in formarna mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills omeletten har stelnat.
Publicerat den
26 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar