Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svamplåda under ägghuva

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Den här rätten döljer mycket gott under sitt omelettäcke. Vegetariskt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa svampen, ta bort de hårda fötterna, skär hattarna i halvor. Ansa salladslöken skölj och skär på snedden i 1 cm tjocka bitar. Skala och hacka vitlöken. Skölj tomaten, skär den i hälften, kärna ur och ta bort stjälkfästet. Skär i tärningar.
  2. Skölj persiljan och skaka av vattnet, knipsa av bladen och hacka smått. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Smörj två små gratängformar med lite smör. Hetta upp resten av smöret i en stekpanna, bryn svampen i ca 3 minuter. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med 1 minut. Salta och peppra frikostigt och fördela svampen i formarna. Strö över persilja och tomattärningar.
  4. Dela äggen. Rör ihop gulorna med 1 msk vatten, sesamolja, salt och peppar. Vispa äggvitorna halvstyva, vispa sedan ner äggvitan i äggulan. Häll äggskummet över svampen.
  5. Ställ in formarna mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills omeletten har stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.