Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svamplasagne med sherry

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En variant på lasagne om man vill äta vegetariskt

Ingredienser

Instruktioner

Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs svampen och de båda löksorterna i matfettet i en kastrull. Pudra över vetemjölet och späd med buljong och grädde. Låt koka cirka 5 minuter. Smaka av med sherry eller vin, salt och peppar. Varva svampsåsen med lasagneplattor i en lätt smord ugnssäker form. Strö över osten. Grädda lasagnen mitt i ugnen i 225 grader cirka 15 minuter. Servera svamplasagnen med en tomatsallad. Garnera gärna med stora tussar färsk timjan som passar ihop med svamp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.