Ta tillvara på vad skogen har att erbjuda och gör en läcker pytt. Servera med kryddig korv och middagen är klar!
Instruktioner
- Ansa och rensa svampen noga och skär de större i lite mindre bitar. Plocka av de ytter bladen på brysselkålen och dela huvudena i halvor. Skiva vitlöken och schalottenlöken tunt.
- Hetta upp olivoljan till medelvärme och lägg i brysselkålen med snittytan nedåt och stek till ytan får lite färg. Stek i ytterligare några minuter och vänd då och då på kålen.
- Lägg i en klick smör och svampen och stek allt i ytterligare ca 3 minuter. Blanda ner löken och låt steka med i några minuter. Blanda ner rucola, spenat och timjan och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
- Servera pytten rykande varm tillsammans med kryddiga, steka eller grillade korvar och senap.
Publicerat den
28 augusti 2015
Liknande recept
Skriv kommentar