Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampravioli med svampsås

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jag har gjort olika variationer på denna rätten, varianten som är på bilden är det faktiskt lite bacon i. Men första gången jag gjorde det så hade jag bara champinjoner & ostronskivling i och det var så gott att det får bli det receptet jag skriver ned här. Funkar som sås till annan pasta också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på pastavattnet
  2. Rensa svampen och skär i mindre bitar. Hetta upp olivoljan i en panna. Skala och skär vitlöksklyftan i 2-3 bitar och fräs i olivoljan några minuter. Plocka sedan bort dom.
  3. Häll svampen i pannan, salta & peppra. Stek på hög värme i början, när vattnet nästan kokat bort, sänk värmen till hälften och stek tills svampen fått lite stekyta. Sänk då till lägsta värme.
  4. Skär flödeosten i mindre bitar & lägg i svampfräset, häll sedan på grädden & rör om och koka i pannan tills osten smält.
  5. Smaka av med örtsalt.
  6. Blanda såsen och raviolin & servera med en god sallad.
  7. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.