Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig Svampsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En enkel och god sås som passar till allt kött. Vi har den alltid när vi gör planka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs svamp och lök i smöret, utan att det får färg. Tillsätt portvinet och låt det koka in. Häll i grädden och låt såsen koka ihop något. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Tips: Om du steker kött samtidigt häll i skyn från köttet innan du smakar av. Annars lägg i en bit köttbuljongtärning så blir smaken rundare.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • AnkiHbg 30 mars 2009

    Går jättebra att byta ut portvinet mot vanligt vitt vin el matlagningsvin mums

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.