Krämig shot med knaprigt och smakrikt flarn blir en enkel men lyxig förrätt eller tilltugg på festen.
Instruktioner
- Börja med flarnen. Sätt ugnen på 175 grader. Skär 2 cm breda remsor av tunnbrödet och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bröden med olivolja och strö över riven parmesanost och hackad rosmarin. Baka i ugnen i ca 10 minuter.
- Smält smöret i en kastrull och fräs den hackade löken tills den mjuknar. Tillsätt hackad svamp och låt den fräsa med i några minuter, häll sedan över vinet och låt det koka in. Slå över buljong, soja, mjölk och grädde och koka i ca 15-20 minuter. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar.
- Servera soppan i glas, som små shots, tillsammans med parmesan- och rosmarinflarnen.
Publicerat den
12 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar