Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampshot med parmesan- och rosmarinflarn

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Krämig shot med knaprigt och smakrikt flarn blir en enkel men lyxig förrätt eller tilltugg på festen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med flarnen. Sätt ugnen på 175 grader. Skär 2 cm breda remsor av tunnbrödet och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bröden med olivolja och strö över riven parmesanost och hackad rosmarin. Baka i ugnen i ca 10 minuter.
  2. Smält smöret i en kastrull och fräs den hackade löken tills den mjuknar. Tillsätt hackad svamp och låt den fräsa med i några minuter, häll sedan över vinet och låt det koka in. Slå över buljong, soja, mjölk och grädde och koka i ca 15-20 minuter. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar.
  3. Servera soppan i glas, som små shots, tillsammans med parmesan- och rosmarinflarnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.