Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polsk svampsoppa med brödlock

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En sådan här soppa åt jag för några år sedan i Krakow och har sedan experimenterat fram själv. Viktigt med portionsformar som tål ugnsvärme!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg den torkade svampen. Färsk fungerar också, men har svagare smak. Fräs svamp och lök, späd med allt blötläggningsspadet. Pudra över vetemjöl och rör i buljongen. Låt koka tills soppan har blivit ganska simmig och koncentrerad. Rör ned smetanan eller crème fraichen. Så långt kan man förbereda.
  2. Sätt ugnen på ca 250 grader. Häll upp soppan i portionsformar. Kavla ut smördegen och skär ut lock som är lite större än formen. Täck formarna med locken. Gör ett litet lufthål, dekorera om du vill med remsor. Pensla med uppvispat ägg och ställ in i varm ugn. Grädda tills locket mognat och fått färg. Servera gärna med extra smetana som kan klickas i var och en när de har skurit sig in under locket.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.