Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Potatissoppan blir en god svampsoppa när du lägger till kantareller eller champinjoner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär svampen i bitar. Fräs den i smör och ställ den åt sidan.
  2. Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken. Fräs potatis och lök i smör i en kastrull. Tillsätt vatten, peppar och buljongtärningar. Låt soppan koka ca 15 min. Vispa eller mixa sönder löken och potatisen.
  3. Tillsätt svampen, mjölken och grädden. Låt koka några minuter. Smaksätt med salt, vin och gräslök.
  4. Tips! Byt gärna ut vinet mot lite sherry för en krämigare soppa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.