Smakrik svampsoppa. Riktigt krämig soppa, gjord på färsk svamp och ädelost. Servera den tillsammans med frasiga grissini med ostsmak.
Tips: Soppan får gärna sjuda längre än 20 minuter, den blir bara godare då.
Instruktioner
- Ugn: 225º
- Fräs lök och svamp i smör i en gryta tills smöret är genomskinligt igen.
- Strö vetemjöl eller idealmjöl över svampen. Smula ner buljongtärningen och rör om. Späd med vatten, grädde och portvin. Rör under tiden soppan kokar upp. Låt den sedan sjuda 20 minuter. Rör om då och då.
- Smaksätt soppan med smulad ädelost. Salta och peppra. Strö över persilja och citrontimjan.
- Rulla ut smördegen och pensla den med uppvispat ägg. Strö över osten och tryck fast den med handflatan. Sporra remsor och vrid dem till spiraler. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen, ca 8-10 minuter.
Publicerat den
26 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En mycket god soppa. Kan rekomendera den varmt!
helt underbar förrättssoppa. Gästerna älskade den
Jag & sambon gjorde soppan igår & det blev så jätte gott!! Vi köpte blandad svamp; skogschampinjoner, ostronskivling, portabella och så hade vi gula kantareller hemma. Jag saltade och kryddade svampen ordentligt och hade i 0,5 extra buljong. Mögelost är ingen favorit så vi körde med mildare varianten creme bonjour bleu, nästan 100g. Tack för ett jätte gott recept!!
den godaste soppan jag har ätit... inte mycket går hem här hemma; en del äter inte kyckling, andra äter inte potatis... men denna gick hem hos alla! en klockren femma!
Ljuvlig soppa, mycket smakrik. Bytte ut portvin mot vanligt vitt, samt mixade soppan så den blev slät. Fem stjärnor från alla som smakade den.
Härligt god soppa. Tog bara 5 dl vatten för att göra den lite tjockare och det blev jättebra. Tack för receptet!