Mixa tryffeloljan med rotfrukterna så blir det inga fettpärlor som lägger sig på ytan på den färdiga soppan.
Ingredienser
Instruktioner
Skala och hacka löken. Skala och tärna rotfrukterna. Fräs löken i smör ca 2 min under omrörning.
Blanda ner rotfrukterna och fräs vidare några minuter under omrörning.
Häll på vatten och kantarellfond. Låt rotsakerna sjuda utan lock tills de är riktigt mjuka. Kör rotfrukterna i matberedare, med lite av buljongen och tryffelolja, till en slät puré.
Blanda purén med resten av buljongen och grädden i kastrullen. Låt soppan sjuda ca 2 min. Smaka av med salt. Hit kan allt förberedas.
Tillbehör:
Blötlägg torkad svamp i kallt vatten 10 min. Häll bort vattnet. Fräs svampen i smör på medelvärme 3-4 min under omrörning, salta.
Värm soppan. Blanda svamp och persilja och lägg i soppan. Strö lite flingsalt över. Droppa lite tryffelolja i varje tallrik.