Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampstekt persiljespäckad gös

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Recept från kokboken "Fiskrätter" från 1955...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader.
  2. Fjälla och tag ur gösen. Skölj den samt salta.
  3. Gör små fördjupningar i fisken och stick in persiljekvistar här och där. Pensla fisken med ägg och vänd den i siktat skorpmjöl.
  4. Smörj ett eldfast fat, en form eller långpanna. Lägg de råa rensade hela kantarellerna eller de konserverade kantarellerna vid sidan om fisken samt smörklickar.
  5. Ugnsstek den i 25-30 minuter i god ugnsvärme. Ös den ofta och späd mot slutet med grädde.
  6. Serveras direkt i formen eller upplagd på fat, ev. garnerad med sallad.
  7. Röding och även gädda kan anrättas på samma sätt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.