En mycket god mjölkfri squashpaj
Instruktioner
- Hacka ihop matfettet, mjölet och vetekliet. Tillsätt vattnet och arbeta ihop det hela till en deg.
Kavla ut den mellan mjölad plastfolie så att den blir rund eller avlång - beroende på
vilken ugnssäker form som ska användas. Låt degen vila kallt i kylskåp.
- Skala squashen och skär den i ungefär sockerbitsstora tärningar. Skala löken och
hacka den grovt. Bryn den avrunna svampen i margarinet och lägg den i den smorda formen.
Vänd squashtärningarna i mjölet och fräs dem i en stor stekpanna. Tillsätt
örtsalt, basilika och tomaten, skuren i små bitar. Rör om och tillsätt chilisåsen
och grädden. Låt det hela sjuda 10-15 minuter. Blanda i hackad å persilja. Häll
stuvningen över svampen. Lägg på pajdegslocket och nagga det lätt
med en gaffel. Grädda i 225C mitt i ugnen ca 20 minuter.
Publicerat den
21 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar