Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampstuvad squash under pajtäcke

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En mycket god mjölkfri squashpaj

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop matfettet, mjölet och vetekliet. Tillsätt vattnet och arbeta ihop det hela till en deg. Kavla ut den mellan mjölad plastfolie så att den blir rund eller avlång - beroende på vilken ugnssäker form som ska användas. Låt degen vila kallt i kylskåp.
  2. Skala squashen och skär den i ungefär sockerbitsstora tärningar. Skala löken och hacka den grovt. Bryn den avrunna svampen i margarinet och lägg den i den smorda formen. Vänd squashtärningarna i mjölet och fräs dem i en stor stekpanna. Tillsätt örtsalt, basilika och tomaten, skuren i små bitar. Rör om och tillsätt chilisåsen och grädden. Låt det hela sjuda 10-15 minuter. Blanda i hackad å persilja. Häll stuvningen över svampen. Lägg på pajdegslocket och nagga det lätt med en gaffel. Grädda i 225C mitt i ugnen ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.