Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga vietnamesiska vårrullar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Använd den som förrätt, huvudrätt eller lunch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg såväl svamp som risnudlar i blöt efter förpackningens instruktion. Blanda färs, gräslök, groddar, morotsriv, avrunna nudlar och svampar samt ägg, salt, peppar och vitlök till en smet. Låt vila svalt en timma.
  2. Pensla kanten på små rispapper med en blandning av ättika och vatten. Lägg en klick fyllningssmet på varje rispapper och vik ihop till lite lösa kuddar. Vändstek i 1 cm olja i medelvarm stekpanna till fin färg, börja med skarvsidan neråt. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Servera de små paketen varma med ljum eller kall sötsur sås sjuden av ättiksvatten, socker och färdig thaisås. Blanda i chilihack. Doppa varma vårrullar i såsen - med pinnar om du kan!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.