Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gös Ebba Brahe

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I gös Ebba Brahe har orignalreceptets sjötunga ersatts av gös, hummer av bergskräftor och tryffel av svart trumpetsvamp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en smord ugnssäker form, häll på fiskfond, vatten och vin. Täck med aluminiumfolie. Ugnslaga i ca 15 minuter. Häll av spadet och spara.
  3. Fräs mjöl och smör utan att det får färg, späd med ca 3 dl fiskspad och grädde. Ta av från värmen, vispa ner äggulor, smöret och citronjuice. Smaka av med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Häll av och mosa potatisen, värm mjölken. Blanda med potatisen, rör ner äggulor och smör. Smaka av med salt och peppar. Spritsa moset i en ugnssäker form. Höj ugnsvärmen till 250 grader.
  5. Häll såsen över fisken och gratinera ca 10 minuter i ugnen tills fin färg. Stek svampen i lite smör några minuter, vänd ner kräftstjärtarna och låt dem bli varma. Garnera fisken med dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.