Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Madeirasås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Otroligt god sås som med fördel serveras till ett gott kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs lök och peppar lätt i 2 msk smör. Pudra över mjölet och tillsätt tomatpurén. Fräs något ögonblick. Späd med buljongen under vispning. Koka upp. Tillsätt kalvfond, soya och madeira och låt koka sakta i 10 minuter. Stöt den torkade svampen i mortel.
  2. Sila såsen, tillsätt svampen och låt koka ytterligare någon minut. Smaka av med salt och 1 msk smör samt eventuellt några droppar madeira.
  3. Trumpetsvampen kan bytas ut mot t.ex. torkade kantareller.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • eva23 29 oktober 2016

    Låter jättegott, men tror du att man kan byta ut madeiran mot sherry eller portvin? Jag brukar inte ha madeira hemma.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.