Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampfylld vildsvinskarré med linsragu och bearnaisesås med trumpetsvamp

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Tiden i ugnen kan variera beroende på hur fryst fyllningen är.

Ingredienser

Instruktioner

Rensa och hacka svampen grovt, skala och finhacka löken. Hetta upp smöret i en stekpanna fräs svamp och lök tills vätskan kokat in. Smaka av med salt och peppar. Blanda svampfräset med färs och persilja. Gör en rulle ca 3 cm i diameter och 15 cm lång. Linda in den i plastfolie. lägg in i frysen ett par timmar. Sätt ugnen på 150 grader. Gör ett snitt längs med karrén med en vass kniv och tryck in den frysta fyllningen. Bind med bomullsgarn. Salta och peppra runt om. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn runt om. Lägg köttet i en ugnssäker form och efterstek mitt i ugnen ca 1½ timme till 70 grader innertemperatur. Ta ut köttet och låt det vila 10 min innan det skärs i tjocka skivor. Servera med linsragu (finns bland mina recept) och bearnaisesås med trumpetsvamp (finns bland mina recept).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.