Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartrötter med parmaskinka och örtolja

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Skala svartrötterna precis innan tillagning eftersom de mörknar snabbt i kontakt med luft.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och riv skalet från citronen. Spar skalet i en skål.
  2. Skala svartrötter och skär dem i 3-4 cm stora bitar. Lägg svartrötterna i en kastrull och pressa i saften från citronen. Tillsätt vatten så att det täcker svartrötterna och koka i 25 minuter (tills de är mjuka).
  3. Finhacka timjan och blanda med olivolja, vinäger, 2 krm salt och ½ krm svartpeppar i en bunke. Skär parmaskinka i smala skivor.
  4. Blanda svartrötterna i örtoljan och rulla sedan in dem i parmaskinkan. Strö över citronskalet och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.