Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartrotsgratäng

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Lätt och god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala svartrötterna och skär dem i lagom bitar. Skala och morötter och potatisen, riv dem grovt. Koka allt i lite lättsaltat vatten ca 5 minuter.
  2. Häll av vattnet och blanda i strimlad purjolök, hackad gräslök och hackad persilja. Hur mycket man vill ha i är upp till var och en.
  3. Blanda grädden med örtsalt och grovmalen svartpeppar, ev lite salt.
  4. Strö över riven ost.
  5. Ställ in i ugnen gratinera i 225 grader tills rätten känns färdig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.