Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartvinbärskaka

 
Skriv ut

Perfekt i dessa bärtider. Annars finns det ju frysta som tur är.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Smörj och bröa en rund eller avlång sockerkaksform, cirka 1 1/2 liter, med smör och kokos.
  3. Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget under kraftig omrörning.
  4. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och tryck lätt ner vinbären.
  5. Grädda kakan cirka 55 minuter. Känn med sticka när den är nästan torr inuti.
  6. Pudra kakan med lite florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.