Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartvinbärsbladssaft

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Supergod dryck som passar till mat och annat. Väldigt läskande och god. Enkel att göra men ska stå kallt i 5 dygn innan den ska silas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj blad och skiva citronen. Lägg i en stor bunke eller kastrull. Koka ihop vatten, socker, citronsyra, natriumbensoat. Slå blandningen över bladen och sätt på lock. Låt stå kallt i 5 dygn. Sila i en silduk och slå över på rena flaskor.
  2. Jag brukar göra flera satser samtidigt. Blandas sen som saft, pröva er fram efter tycke och smak hur mycket saft och vatten ni vill ha i glaset.

Kommentarer (2)

  • gostaskalina 30 maj 2011

    Stämmer verkligen proportionerna för detta recept? verkar ju inte riktigt rätt att ha 2kg socker, 2 påsar citronsyra och så endast 1 ½ dl vatten. Annars är det ju ett intressant recept, de flesta recept är ofta på 2 liter blad och det är ju inte alltid man får tag på 2 liter svartvinbärsblad.

  • MiAndren 23 april 2013

    Misstänker att det ska vara liter istället för deciliter. Då går proportionerna ihop... Fast då blir det 3 liter blad som blir lite knepigare att plocka ihop jämfört med 3 dl!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.