Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltrulle med kantarellsås och svartvinbärsgelé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett eget påhittat recept som är fantastiskt uppskattat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Detta får göras dagen innan eller flera timmar innan så att rullen hinner frysa. Lägg nötfärsen i en stor skål, häll i salt, peppar och viltkrydda. Krossa enbären ordentligt i en mortel och lägg i. Blanda allt väl. Lägg färsen på gladpack och rulla till en rulle, ca 5 cm i diameter och ca 25 cm lång. Slut åt och lägg i frysen.
  2. Ta fram rullen ur frysen nån timme innan tillagning så att den bara tinar så man precis kan skära den. Sätt ugnen på 200 grader. Skär rullen i 2 cm tjocka skivor och stek i smör i ca 5-6 min på varje sida. Salta och peppra. Lägg rullarna i en ugnssäker form, så stor att alla får plats i ett lager.
  3. Finhacka löken fräs nån min i stekfettet, lägg i svampen och stek så svampen vätskar av sig. Häll på grädden, cream fraichen och fonden. Låt koka några minuter, smaka av med salt och peppar. Häll såsen över rullarna och ställ in i ugnen i 20 min.
  4. Servera med nykokt potatis och gelén. Ett fylligt och mustigt rödvin passar utmärkt till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.