- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ett eget påhittat recept som är fantastiskt uppskattat.
Instruktioner
- Detta får göras dagen innan eller flera timmar innan så att rullen hinner frysa.
Lägg nötfärsen i en stor skål, häll i salt, peppar och viltkrydda. Krossa enbären ordentligt i en mortel och lägg i. Blanda allt väl. Lägg färsen på gladpack och rulla till en rulle, ca 5 cm i diameter och ca 25 cm lång. Slut åt och lägg i frysen.
- Ta fram rullen ur frysen nån timme innan tillagning så att den bara tinar så man precis kan skära den.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär rullen i 2 cm tjocka skivor och stek i smör i ca 5-6 min på varje sida. Salta och peppra. Lägg rullarna i en ugnssäker form, så stor att alla får plats i ett lager.
- Finhacka löken fräs nån min i stekfettet, lägg i svampen och stek så svampen vätskar av sig.
Häll på grädden, cream fraichen och fonden. Låt koka några minuter, smaka av med salt och peppar. Häll såsen över rullarna och ställ in i ugnen i 20 min.
- Servera med nykokt potatis och gelén.
Ett fylligt och mustigt rödvin passar utmärkt till.
Publicerat den
23 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar