Den saftiga sockerkakan får god smak av svarta vinbär och en krämig frosting med vinbärssylt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret. Rör ner mjölk och bär. Låt svalna. Rör ner mjölkblandningen i äggsmeten. Sikta i mjöl, bakpulver och salt. Rör snabbt ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 2 liter. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna
- Koka ihop vinbär, socker och vatten ca 5 minuter till en kompott. Låt kallna. Vispa ihop färskost, smör, socker och citronskal. Vänd försiktigt i svartvinbärskompotten.
- Bred frostingen på kakan och garnera med körsbär.
Publicerat den
22 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar