Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartvinbärskaka med färskostfrosting

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Den saftiga sockerkakan får god smak av svarta vinbär och en krämig frosting med vinbärssylt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret. Rör ner mjölk och bär. Låt svalna. Rör ner mjölkblandningen i äggsmeten. Sikta i mjöl, bakpulver och salt. Rör snabbt ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 2 liter. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna
  3. Koka ihop vinbär, socker och vatten ca 5 minuter till en kompott. Låt kallna. Vispa ihop färskost, smör, socker och citronskal. Vänd försiktigt i svartvinbärskompotten.
  4. Bred frostingen på kakan och garnera med körsbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.