Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartvinbärscurd

 
Skriv ut

Så gott att bre på mackan eller ha som fyllning i tårtor och kakor! Resultatet blir syrligt-sött, ta mer socker om det endast ska vara sött.

Ingredienser

Instruktioner

Tina bären om de är frysta och mosa ut saften. Lägg saften i en skål som tål värme tillsammans med råsocker och smör. Sätt skålen på en kastrull med kokande vatten. Låt det smälta samman ordentligt. Rör ner äggulor och låt det tjockna, tar ca 20 minuter. Rör då och då. Glöm inte kolla vattenmängden! Häll över i en burk och förvara i kylskåp där curden kommer att fasta till sig ytterligare.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.