Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartvinbärskaka med dinkel

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Härligt lila sockerkaka som innehåller dinkelfullkornsmjöl. Trots att kakan inte innehåller matfett blir den riktigt saftig. 123 kalorier per bit

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund sockerkaksform, minst 1 ½ liter. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Mixa svartvinbären fint i en matberedare eller med en stavmixer.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med en elvisp. Sikta mjölblandningen genom en sil (ta även med det grova mjölet som fastnar i silen) och vispa försiktigt ner det i äggsmeten. Tillsätt vinbär och mjölk.
  3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Stjälp kakan ur formen och låt den svalna lite.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.