Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartvinbärsmoussetårta med vit choklad

 
  • Serverar: 12-14 portioner
  • Tid: 5 timmar 30 minuter
Skriv ut

God och tjusig tårta. Glutenfri. För mer recept, kika in på emmabylove.blogg.se

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form, ca 26 cm i diameter. Vispa upp äggen. Tillsätt kakao och den rivna mandelmassan. Häll smeten i formen. Grädda bottnen i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Låt kallna. Smält chokladen försiktigt över vattenbad. Vispa ihop ost och florsocker. Tillsätt chokladen, lite i taget. Bred chokladkrämen över bottnen och ställ den i kylen. Blanda bärpuré och florsocker. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm upp lite av purén i en kastrull och ta den ifrån värmen. Låt gelatinet smälta i purén. Blanda ner gelatinet i den större mängden bärpuré. Vispa grädde och vänd ner den. Häll moussen i formen. Täck över och låt tårtan stelna i frysen i minst 4 timmar. Ta fram tårtan en stund innan servering och garnera med blommor och bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.