Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form, ca 26 cm i diameter. Vispa upp äggen. Tillsätt kakao och den rivna mandelmassan. Häll smeten i formen. Grädda bottnen i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Låt kallna.
Smält chokladen försiktigt över vattenbad. Vispa ihop ost och florsocker. Tillsätt chokladen, lite i taget. Bred chokladkrämen över bottnen och ställ den i kylen.
Blanda bärpuré och florsocker. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm upp lite av purén i en kastrull och ta den ifrån värmen. Låt gelatinet smälta i purén. Blanda ner gelatinet i den större mängden bärpuré. Vispa grädde och vänd ner den. Häll moussen i formen. Täck över och låt tårtan stelna i frysen i minst 4 timmar.
Ta fram tårtan en stund innan servering och garnera med blommor och bär.