I receptet är det ingen grädde i såsen, men det är fritt att skvätt i några droppar.
Instruktioner
- Välj en gryta så kött och termometer får plats.
Koka upp vatten och svartvinbärssaft. Tillsätt vitlök, kryddor salt.
Stick in en termometer i skinkan så att spetsen kommer
mitt i den tjockaste delen. Hela röret bör var inne i köttet.
Lägg skinkan i den kokande saften. Låt sjuda under lock. Vänd skinkan en gång. Tag grytan från värmen när innertemperaturen är 70 grader, efter ca 1 timme.
Låt skinkan ligga kvar i saften ca 20
minuter, om den skall ätas varm. Låt annars skinkan svalna i kokspadet.
- Sås:
Sila spadet och häll det i en kastrull.
Skaka samman mjöl och 1 dl kallt vatten och vispa ner i spadet. Låt såsen koka upp. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med kokt potatis, såsen och vinbärsgelé.
Publicerat den
19 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar