Suffléerna kan göras klara och förvaras i frysen fram till gräddning
Instruktioner
- Smörj och sockra 8 suffléformar som rymmer 1 1/2 dl. Sätt ugnen på 180°.
- Blanda svartvinbärspuré, potatismjöl, citronsaft och rom i en kastrull. Dela vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg ner frön och stång i kastrullen. Koka till en fast kräm under vispning. Ställ åt sidan. Vispa äggvitorna med socker och citronsaft till en fluffig marängsmet. Vänd ner marängsmeten i bärkrämen med luftiga tag. Fyll den varm i formarna, nästan ända upp. Torka kanten och grädda i mitten av ugnen i 8–10 min, tills de reser sig. Servera med vaniljsås.
- Tips!
Blanda alltid varm kräm med äggvitan till sufflén, så skär den sig inte. För att stärkelsen inte hunnit svälla klart.
- Puré gör du genom att passera bären genom en sil.
Publicerat den
26 september 2009
Skriv kommentar