Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartvinbärssufflé

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Suffléerna kan göras klara och förvaras i frysen fram till gräddning

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och sockra 8 suffléformar som rymmer 1 1/2 dl. Sätt ugnen på 180°.
  2. Blanda svartvinbärspuré, potatismjöl, citronsaft och rom i en kastrull. Dela vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg ner frön och stång i kastrullen. Koka till en fast kräm under vispning. Ställ åt sidan. Vispa äggvitorna med socker och citronsaft till en fluffig marängsmet. Vänd ner marängsmeten i bärkrämen med luftiga tag. Fyll den varm i formarna, nästan ända upp. Torka kanten och grädda i mitten av ugnen i 8–10 min, tills de reser sig. Servera med vaniljsås.
  3. Tips! Blanda alltid varm kräm med äggvitan till sufflén, så skär den sig inte. För att stärkelsen inte hunnit svälla klart.
  4. Puré gör du genom att passera bären genom en sil.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.