Svensk fisk recept

Laddar...
Din sökning gav 100 träffar

Lenas goda fiskgratäng

Ånyo ett recept från min kära dotter som jag inte kan undanhålla er. Dessutom har det varit infört i Expressen (sön 17 april 2006) under Svenska folkets bästa recept. Och då fick jag en fin kokbok. Äv..

Brasiliansk fisksoppa

En försvenskad version från en brasiliansk semester. Använde fiskbuljong på tärning+ buljong från avkokade räkskalKryddig marockans fisk med cousco..

En på jobbet hade fått detta och sade det var en hit. Har ej testat själv. Hade lite svårt med att översätta men hoppas det är ok. Du kan göra detta recept använder någon vit fisk eller laxfilé. Det ..


Försvenskad ratatouille med rabar..

En helt galen idé som blev långt över förväntan. En helt otrolig smakbomb. Salt, syrlig och mycket aromatisk i sin rundhet. Jag har aldrig smakat något liknande. Men det kommer jag att göra många ..Bostongurka

Bostongurka är en svensk uppfinning. Gott till korv, stekt kött, stekt och friterad fisk, smaksättning i dressing och dipsås. Bostongurka är en inläggning bestående av mycket fint tärnad gurka och ..


Sjötunga Walewska

Fick detta på kompisens bröllop. Hennes mamma hade själv tillagat den och det var gott vill jag lova. Hon hade hämtat receptet på Svensk Smak men kryddat lite efter egen smak.

Stekt inlagd strömming

Ganska traditionell svensk rätt som jag antar finns i lika många varianter som det finns kockar. Den här varianten har jag gjort ett flertal gånger och liksom höftat ihop. I år så kollade jag vad det ..Smörgåstårta med italienska influ..

Det går inte att göra en fettsnål smörgåstårta, men jag har dragit ner på de flesta fettrika "självklara" alternativen. Fredrik Björlin från Svenska Kocklandslaget gav mig tummen upp för denna tårta s..Kräftsoppa

Lyxig soppa med svensk smak på minuten. Fisk och skaldjur är Fredrik Erikssons specialitet. Fredrik Eriksson vann tävlingen Årets Kock för drygt 20 år sedan.


Supersnabb Entrecote med grönpepp..

Det här är en snabbis i köket som ger snabb belöning – det är gott, gott, jättegott och går på 10 minuter. Du gör den på enklare entrecote eller ryggbiff från exempelvis älg, brasilianskt importerat ..