Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svensk laxtårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Klassiskt goda smaker på en smörgåstårta, men fräschare eftersom här används kesella.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kavringen på längden som när man delar en tårtbotten. Det ska bli 4 långsmala skivor per limpa. Lägg ihop 2 skivor till en kvadrat.
  2. Mosa den varmrökta laxen lite lätt i en bunke. Blanda med kesella, hackad dill, senap, citronsaft och 1 krm peppar. Bred hälften av laxröran som ett första lager på bröden. Lägg på ett lager bröd.
  3. Hacka räkorna. Blanda med purjolöken, majonnäs och yoghurt. Salta och peppra. bred räkröran på bröden och lägg på det tredje lagret bröd. bred på resten av laxröran och lägg på de sista 2 bröden.
  4. Bred färskost över hela tårtan så att du kan "klistra" fast den kallrökta laxen. Lägg skivorna lite omlott runt hela tårtan. Garnera exempelvis med kokta ägghalvor, stenbitsrom, dill och citron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.