Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är, trots sitt namn, en dansk klassiker. En jättegod korvgryta som barnen garanterat gillar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär ner potatis och korv i mindre bitar. Skala och hacka löken.
  2. Lägg smöret i en varm sauteuse eller en vid kastrull och låt det bli gyllenbrunt. Bryn lök och korv. Tillsätt paprika och tomatpuré på slutet och låt bryna några sekunder till. Slå på mjölken och grädden och tillsätt potatis, gräslök och persilja. Låt småputtra c:a 10 minuter.
  3. Salta och peppra efter egen smak.
  4. Lägg upp och garnera med finskuren gräslök.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Tant_Anita 27 januari 2013

    Kanongott, barnbarnen älskade den.

  • Petmoij 27 januari 2013

    Hur gott som helst!

  • Herr_Falukropp 27 januari 2013

    Det blev succé till lunchen här hemma.

  • boz1965 27 januari 2013

    Tack, tack! Det är inte mitt eget recept, men visst är det gott! =)

  • rosatalo 17 februari 2013

    Helt ok, kommer att göra fler gånger men kommer att ta falukorv istället, tycker skinnet är segt på wienerkorv. Bra omväxling till den vanliga korv stroganoffen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.