Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sverigekaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Jag tycker den är godast halvfryst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vattnet och mjölet blandat med bakpulvret. Grädda i 175 grader ca 40 min.
  2. Dela kakan och låt den kallna lite. Koka margarin med mjölken i fyra minuter. Blanda vaniljsocker. Häll hälften på varje del av kakan och lägg ihop. Pudra med florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • kirunabo 2 februari 2008

    Det verkar som om det saknas något i början av Görs så här: Du måste väl ändå vispa ägg och socker eller har du bara vatten, mjöl och bakpulver ???

  • Okänd 19 oktober 2009

    Denna kaka är så underbart god. Jag dubblade satsen och fick 2 härliga fyllda kakor. Tar en med till jobbet och bjuder på imorgon. Tack för ett kanonrecept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.