Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sverigekaka

(1 kommentar)  
Skriv ut

Lätt & god kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sockerkaka:
  2. Vispa ägg & socker pösigt, blanda i vetemjöl & bakpulver. tillsätt vatten & grädda i 175 grader 45-50 minuter. Jag brukar grädda i springform med löstagbar botten.
  3. Fyllningen (görs efter ca 30 minuter)
  4. Smält smöret, tillsätt mjölk & koka ca två minuter (krämen ska tjockna lite) Tillsätt vaniljsockret. Låt krämen svalna lite.
  5. När kakan är färdig & lite avsvalnad men fortfarande varm så ska den delas i två bottnar. Bred ut krämen & lägg ihop kakan.
  6. Pudra över florsocker när kakan kallnat. Förvaras i kylskåp.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Libra 13 februari 2008

    Detta recept brukar jag alltid använda till tårtbotten, funkar klockrent....=)men gör även denna variant med gott resultat. // Libra

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.