Sverigekaka

Lätt & god kaka.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kaka, kak
Betyg (6 röster)
Sverigekaka

Gör så här

Sockerkaka:

Vispa ägg & socker pösigt, blanda i vetemjöl & bakpulver. tillsätt vatten & grädda i 175 grader 45-50 minuter. Jag brukar grädda i springform med löstagbar botten.

Fyllningen (görs efter ca 30 minuter)

Smält smöret, tillsätt mjölk & koka ca två minuter (krämen ska tjockna lite)
Tillsätt vaniljsockret. Låt krämen svalna lite.

När kakan är färdig & lite avsvalnad men fortfarande varm så ska den delas i två bottnar. Bred ut krämen & lägg ihop kakan.

Pudra över florsocker när kakan kallnat.
Förvaras i kylskåp.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Ägg, socker, Vetemjöl, Bakpulver, Vatten, Margarin, Mjölk, Vaniljsocker, Florsocker
Visningar:
12078
Sparat:
296

LIKNANDE RECEPT

Pensionärskaka
av mykolo
över 2 månader
Sverigekaka
av Bummi
över 2 månader
Sverigekaka
över 2 månader
Sverigekaka
av tina62
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.