Ribs, eller revbensspjäll, är en klassiker på grillbordet.
Instruktioner
- Glaze: Blanda farinsocker, soja, ketchup och honung i en bunke. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda det i glazen. Smaksätt med tabasco.
- Ribs: Koka upp en stor kastrull med vatten. Halvera lökarna och vitlöken, lägg dem i kastrullen. Tillsätt svartpepparkorn och rikligt med salt.
- Dela revbenen på mitten så att de ryms i kastrullen och täcks helt med vatten. Koka dem långsamt under lock i cirka 1 ½ timme. De är färdiga när köttet börjar lossa från benen.
- Ta upp revbenen och torka det med hushållspapper, lägg dem på en ugnsplåt och pensla med BBQ glaze. Grilla dem och pensla på mer glaze under grillningen.
- Skala ingefäran med en matsked så kommer du lättare in mellan knölarna och får inte så mycket svinn. Man skrapar då bara bort skalet med skeden
- Ribsen kan även göras i ugn men tiden kan variera beroende på ugn. Har man en ugn utan varmluft bör man höja temperaturen till 225-250 grader.
- Griljera tills glazen har fått fin färg och torkat in lite.
Publicerat den
19 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Verkligen smaskigt! Grillade i ugn nu men till sommaren blir det på grillen. Tack för receptet!
Verkligen jättegott! Körde i ugn och det blev hur bra som helst... fantastisk glace!