Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svissglasstårta med bär

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det här är en lyckad blandning mellan glasstårta och marängsviss. Kan det bli annat än gott med så många härliga ingredienser?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden. Blanda yoghurt, äggula, florsocker, innanmätet från vaniljstången och citronskal (utan det vita som är beskt). Vänd ner yoghurtblandningen i grädden.
  2. Bred ut hälften av blandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Lägg på ett lager maränger och ringla över lite chokladsås. Bred ut ett lager grädde, ett lager maränger, chokladsås och grädde. Avsluta med lite chokladsås.
  3. Täck över och låt frysa i minst 4 timmar. Låt glasstårtan stå ca 15 minuter i rumstemperatur innan servering.
  4. Garnera med några jordgubbar och servera fler till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.