Underbara fiskspett med goda tillbehör.
Instruktioner
- Vänd fiskbitarna i sweet chilisås och citronsaft och låt ligga och dra någon timme.
- Potatispaket: Skär potatisen i mindre bitar. Skölj spenaten och dela tomaterna på mitten. Skiva salladslöken. Blanda spenat, salladslök, dill och olja i en skål. Fördela potatis och tomater på 4 aluminiumark. Lägg på spenatblandningen. Krydda med salt och peppar och vik ihop till täta paket.
- Saffranssås: Blanda crème fraiche, saffran, buljongtärning och vin i en kastrull och koka upp, Smaka av med salt och peppar.
- Lägg potatispaketen på grillen och värm i 10-15 minuter.
- Trä upp laxen på spett och pensla med olja. Grilla ett par minuter på varje sida. Pensla med olja igen och strö på salt och sesamfrö. Grilla ett par minuter till, passa så att inte fröna bränns. Servera laxspetten med potatispaketen och såsen varm eller kall.
Publicerat den
26 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar