Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sweet chiliglazerad lax med ingefära och grönsakswok

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Gott, lättlagat och nyttigt! Mängden sweet chilisås och ingefära tar du efter egen smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grönsakswok: Skala och strimla rotfrukterna. Dela och kärna ur paprikan. Skär den i bitar. Skala och finhacka ingefäran. Hetta upp rapsolja i en wokpanna, häll i alla grönsakerna. Krydda eventuellt med örtsalt. Låt grönsakerna få färg, och lagom tuggmotstånd.
  2. Lax: Stek laxbitarn färdiga i smör eller olja. Pensla på hälften av chilisåsen och strö över hälften av ingefäran på ena sidan på laxen. Vänd runt den och ta på resten av chilisåsen och ingefäran. Vänd runt igen så att laxen blir glazerad på båda sidor.
  3. Servera med jasminris och en klick keso naturell kryddad med salt och svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.